Denne uge i EU (35)

DENNE UGE: EU-institutionerne er så småt ved at være tilbage fra ferie. Den kommende uge byder både på flere møder i Rådet og Europa-parlamentet, og herhjemme er der kick-off-arrangement for Frivillighedens Ansigter.

Møder i institutionerne
Første rådsmøde efter sommeren holdes 1. september 2011 for finansministrene (ØKOFIN) i Bruxelles, hvor ministrene skal mødes om de fælles økonomiske udfordringer. Derefter skal EU's udenrigsministre mødes 2.-3. september. Mødet finder sted i formandsskabslandet i byen Sopot ved Østersøen. Mødets konklusioner vil fremgå af en pressekonference den 3. september.

I Europa-Parlamentet vender parlamensmedlemmerne tilbage til deres daglige arbejde. Mandag består af de første forberedende møder i de politiske grupper, og tirsdag begynder udvalgsarbejdet. Udvalgene skal blandt andet tage stilling til Rådets ændringer af EU's budget for 2012.

Hjemlige begivenheder
Da vi i år har "Europæisk år for frivilligt arbejde", holder Frivillighedens Ansigter kick-off-arrangement 31. august 2011. Eventet er et af to arrangementer, som Europa-Kommissionen har valgt at støtte i Danmark.

Login