Denne uge i EU (34)

DENNE UGE: Der er fortsat ferie i de fleste politiske institutioner i EU, men du kan til gengæld opleve store konferencer om forsoning efter totalitære regimer og balternes 20-års jubilæum for selvstændighed.

På politisk niveau er denne uge stadig sommerferie. Europa-Parlamentet genoptager først sit arbejde den kommende mandag (29. august), og Kommissionens og Rådets aktiviteter indledes ligeledes omkring månedsskiftet. Dog afholdes en større konference i Warszawa med det polske formandskab som vært i forbindelse med afholdelsen af den første europæiske mindedag for ofrene for totalitære regimer.

Forsoning i fælleskab
På et rådsmøde for EU's justitsministre 9.-10. juni i år blev man enige om at indføre denne mindedag, som nu afholdes den 23. august med deltagelse af justitsministrene, formand for Europa-Parlamentet Jerzy Buzek samt en række institutioner i Europa, der beskæftiger sig med emnet.

Konferencen skal være en platform til at dele erfaringer omkring, hvordan man behandler de tragiske hændelser, som et flertal af EU's medlemslande har oplevet i løbet af det 20. århundrede.

Login