Erfaren kommissær er ny i trafikken

PORTRÆT: Det er en nuværende kommissær med mange års erfaring som topdiplomat, der har fået tjansen som ny transportkommissær. Slovakken Maros Sefcovic beskrives som pragmatisk og en god kommunikator. Han er ny på transportområdet og til dels også i rollen som politiker.

En lang karriere som topdiplomat er ikke noget, som man normalt forbinder med den direkte vej til befolkningens hjerter.

Alligevel lykkedes det ved forårets valg til Europa-Parlamentet for Maros Sefcovic at få flest personlige stemmer blandt de slovakiske kandidater. Og så oven i købet ved det første valg, han nogensinde har stillet op til. Det hænger sammen med stærke evner som kommunikator, men nok også med, at Sefcovic de seneste fem år ikke har nydt tilværelsen som diplomat, da han siden 2009 har været EU-kommissær for Slovakiet.

Som bekendt blev det alligevel ikke til en plads i Europa-Parlamentet for Sefcovic i denne omgang, fordi den Slovakiske regering har været så tilfreds med sin kommissær, at den har valgt at pege på ham igen. Indtil nu har den nye transportkommissær haft ansvaret for EU’s interne og administrative anliggender.

Login