Demokratiet i EU skal styrkes

INTERVIEW: Europa-Parlamentet ventes snart at godkende ideen om en paneuropæisk valgkreds. Manden bag forslaget, briten Andrew Duff, håber, det vil skabe mere debat om, hvordan det demokratiske element i EU styrkes.

Duffs reformforslag behandles i øjeblikket i udvalgene i Parlamentet og ventes at komme til afstemning i løbet af maj. Duff tvivler ikke på, at forslaget vil gå igennem Parlamentet, da det har støtte fra alle de store politiske grupper. Om det vil blive godkendt af Rådet er dog en anden sag.

Altinget | EU har talt med Andrew Duff for at høre om baggrunden for hans forslag og sandsynligheden for at få det gennemført.

Hvad er baggrunden for dit forslag? Hvilken ideologisk tanke ligger der bag?

Det er en ret omfattende pakke af forslag, men hovedelementet i forslaget er at skabe en paneuropæisk valgkreds. Forslaget indebærer, at der vælges 25 ekstra mandater ud fra en transnational liste. Og kandidaterne til denne liste vil blive opstillet og udvalgt af de europæiske partier i Europa-Parlamentet, som EPP (De Europæiske Konservative), PSE (De Europæiske Socialdemokrater) osv.

Login