Danske MEP'er uenige om valgreform

VALGREFORM: Andrew Duffs forslag om at skabe en paneuropæisk valgkreds og valgslister får en blandet modtagelse af danske Europa-parlamentarikere.

Ifølge Andrew Duff, vil forslaget være med til at gøre de europæiske politiske partier i Europa-Parlamentet til rigtige politiske partier i stil med dem, der findes i de enkelte medlemslande. Det vil skabe en bedre europæisk offentlighed og på sigt både styrke interessen og den folkelige legitimitet i Europa-Parlamentet, lyder argumentet.

De danske parlamentarikere er delte omkring forslaget.

Kun til gavn for de store lande
Folkebevægelsens MEP Søren Søndergaard er på forhånd meget kritisk overfor forslaget. Ifølge ham er der føderale tendenser i forslaget, og de ekstra 25 paneuropæiske mandater vil kun gøre den danske repræsentation i Parlamentet dårligere end i dag.

"Man vil selvfølgelig prioritere kandidater, der kan trække stemmer i de store lande, da disse jo har flere vælgere. Og det vil typisk være kandidater fra netop de store lande. Det vil sige, at det i praksis betyder flere mandater til England, Frankrig og Tyskland især. Og det er udemokratisk," siger Søren Søndergaard.

Login