Corydon kritiserer Parlamentet for magtkamp

SAMRÅD: Det er Europa-Parlamentet, der spænder ben for, at der kommer et bedre samarbejde mellem Parlamentet og Rådet og mere åbenhed om deres budgetter. Det sagde Bjarne Corydon (S) på et samråd fredag. Rent spin, lyder det fra Enhedslisten.

Siden 2009 er Parlamentet begyndt at stille spørgsmål til eksempelvis Rådets udgifter til byggeri. Indtil da havde de to institutioner passet hvert deres budget ud fra en uformel aftale kaldet gentlemanaftalen om ikke at blande sig i hinandens økonomi.

Rådet har afvist at svare på Europa-Parlamenets spørgsmål og har i stedet tilbudt at lave en formel aftale om, hvordan de to institutioner kan få bedre indsigt i hinandens økonomi. Det tilbud har Parlamentet ikke svaret på, og derfor er situationen låst fast, mener Bjarne Corydon.

"Så længe vi ikke kan få gang i forhandlingerne om et moderniseret samarbejde, er perspektiverne for at få løst konflikten desværre begrænsede. Det er beklageligt, men sagt lidt populært, så skal der to til tango," sagde finansministeren under samrådet.

Login