Alt tyder på makrel-sanktioner mod Færøerne

MAKREL: Striden om makrelkvoterne er ikke blevet løst, og ifølge Fødevareministeriet vil der sandsynligvis blive indført EU-sanktioner mod Island og Færøerne i år. Det kan skade det danske rigsfællesskab, vurderer ekspert.

Alt tyder på, at EU vil indføre handelssanktioner mod både Færøerne og Island, inden året er omme.

Det er meldingen fra Ole Poulsen, kontorchef i Fødevareministeriet, efter de seneste makrelkvote-forhandlinger mellem EU, Norge, Færøerne og Island i sidste uge endte uden resultater. 

"Vi må se i øjnene, at der ikke kommer nogen løsning i 2012. Kommissionen har fremlagt et forslag om at indføre sanktioner mod Island og Færøerne, og der er et bredt flertal for forslaget i både Rådet og Europa-Parlamentet. Derfor er det sandsynligt, at der fra EU's side vil blive indført sanktioner mod landene i løbet af 2012, og derfor er det en meget ubehagelig sag for rigsfællesskabet," siger Ole Poulsen til Altinget | Fødevarer.

Historisk situation for rigsfællesskabet
Parterne havde i sidste uge sat hinanden i stævne i den islandske hovestad, Reykjavik, for at få løst spliden om fordelingen af fremtidens makrelkvoter. Island og Færøerne har i de seneste år krævet at få lov til at fange en større procentdel af makrelbestanden i Nordøstatlanten, eftersom flere og flere makreller har bevæget sig ind i deres farvande. 


Login