Denne uge på EU (8)

DET SKER: Europaminister Nicolai Wammen (S) rejser til Serbien og Montenegro for at drøfte landenes ønske om optagelse i EU. Herhjemme kan de EU-interesserede danskere se frem til en række oplæg og debatarrangementer.

I EU
Mandag 20. februar afholder det danske EU-formandskab sit første formelle konkurrenceevnerådsmøde om styrkelse af det indre marked og verdens største offentligt finansierede forskningsprogram, Horizon 2020.

Tirsdag 21. februar vil økonomi -og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) som formand for EU-ministerrådet (ECOFIN) lede et møde, hvor EU's økonomi- og finansministre blandt andet skal nå til enighed om Komissionens forslag til retsakter vedrørende et styrket økonomisk samarbejde (den såkaldte two-pack). 

Om onsdagen mødes Kommisionen, og så vil der være plenarmøde i det Økonomiske -og Sociale Udvalg.

Den danske europaminister Nicolai Wammen (S) rejser i dagene 20-21. februar til Serbien og Montenegro for at mødes med regeringsrepræsentanter og drøfte udvidelsen af EU, som der skal stemmes om i begyndelsen af marts.
 
I slutningen af ugen, fredag 24. februar, vil økonomi -og indenrigsminister Margrethe Vestager som formand for ECOFIN deltage i en EU-delegation til Mexico for at deltage i G20-møde for finansministre og centralbankchefer henover weekenden.
Derudover sender Parlamentet en delegation til Senegal 22. februar for at overvære præsidentvalget.  

Login