Det står der om EU

DOKUMENTATION: Regeringen har præsenteret sit nye arbejdsprogram under titlen "Danmark 2020". Her er, hvad der står om det internationale samarbejde.

Folkeafstemning om EU-undtagelserne. De danske EU-undtagelser hæmmer fortsat varetagelsen af danske interesser. Det så vi senest med finanskrisen, hvor vi i et vist omfang blev unødvendigt hårdt ramt på økonomien af et stigende rentespænd og ikke sad med om bordet, da en række af de væsentlige beslutninger skulle træffes. Og vi ser det nu, hvor Euro-landene styrker deres samarbejde yderligere. Regeringen har derfor fortsat planer om at sætte undtagelserne til folkeafstemning. Regeringen vil på et passende tidspunkt optage drøftelser blandt Folketingets partier for at sikre bred politisk opbakning til afstemningen og dermed den bedste chance for et positivt resultat.

Frihandel. Den nuværende økonomiske krise gør det særligt vigtigt, at Danmark fastholder sin høje profil og de høje ambitioner i kampen for frihandel. Regeringen ønsker en snarlig positiv afslutning af Doha-runden i WTO. Danmark har særligt tætte bånd over Atlanten. Vi vil i EU og i forhold til blandt andet USA arbejde aktivt for et fremtidigt transatlantisk frihandelsrum.

Menneskerettigheder og demokrati. Det kræver en aktiv udenrigspolitik at fremme danske interesser i en globaliseret verden. Gennem et styrket europæisk og transatlantisk samarbejde og gennem det internationale samarbejde inden for rammerne af FN kan vi fremme danske interesser og værdier og varetage vores sikkerhed. Regeringen vil have et særligt fokus på menneskerettigheder og demokrati.

Login