Eva Kjer: GMO skal i gang i EU

FØDEVARER: Fødevareministeren opfordrede i mandags på ministerrådsmøde til at gøre op med nultolerancen over for GMO. Argumentet er kommende fødevaremangel.

På et ministerrådsmøde i mandags opfordrede fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sine europæiske kollegaer og Kommissionen til at arbejde for at tillade nye GMO'er og gøre op med nultolerancen.

"Den rigide tolkning af nultolerance-politikken er et teknisk problem, som har alvorlige økonomiske konsekvenser for fødevareforsyningen i hele EU. I mange af de lande, der eksporterer råvarer til os, er produktionen af GMO-afgrøder stor og stigende, og selv når vi importerer GMO-fri råvarer har producenter i trejdelande sværere og sværere ved at garantere, at der ikke er efterladt en smule GMO-støv fra en tidligere transport i deres container," siger Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Ministeren henviser til en fejlslagen høst i Sydamerika, som kan få betydning for fødevareforsyningen globalt set - især majs og soja vil mangle, mener Eva Kjer Hansen. Derfor skal tolerancen være større.

Login