Landbrug: Frihandelsaftale med Japan er vigtigere end TTIP

FORHANDLINGER: Der er langt mere potentiale for dansk landbrugs- og fødevareeksport i den frihandelsaftale, som EU lige nu forhandler med Japan, end i den kontroversielle TTIP-aftale mellem EU og USA. Sådan lyder skudsmålet fra Kenneth Lindhardt Madsen, handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer.

Lykkes det for EU og USA at blive enige om en stor frihandelsaftale, så vil det være gavnligt for den danske landbrugs- og fødevaresektor. Men vender man blikket lidt væk fra USA, er der faktisk endnu større gevinster at høste.

Sådan lyder det fra Kenneth Lindhardt Madsen, der som handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer følger forhandlingerne om frihandelsaftalen TTIP (Transatlantic Trade Investment Partnership) tæt.

Netop i denne uge har de to parter EU og USA gennemført 13. forhandlingsrunde, siden arbejdet med aftalen begyndte i 2013. Forhandlingerne trækker meget opmærksomhed i den offentlige europæiske debat, men Landbrug & Fødevarers Kenneth Lindhardt Madsen opfordrer til ikke at fokusere al opmærksomheden på TTIP-aftalen.

Login