Nyt slagsmål bremser energispareforhandlinger

EU: Forhandlingerne mellem Europa-Parlamentet og medlemsstaterne om energisparedirektivet er gået i ny hårdknude. Det danske formandskab vil forsøge at bløde op med en ny tekst omkring energiselskabers spareindsats.

Sådan kan forhandlingerne omkring EU's energisparedirektiv nok godt føles for den danske klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Efter det uformelle ministermøde i Horsens i forrige uge var Lidegaard ellers optimistisk med tanke på en endelig aftale under dansk EU-formandskab. Men den danske optimisme led et tilbageslag efter sidste uges møde med Europa-Parlamentets forhandlere, som ikke viste meget fleksibilitet.

Den "bund", som medlemsstaterne var blevet enige om, gav nemlig ikke anledning til seriøse forhandlinger med parlamentarikerne, som stod meget stejlt med deres mere ambitiøse forslag til energibesparelser. Derfor arbejder det danske formandskab nu på en ny tekst omkring energispareselskabernes spareindsats, som medlemsstaternes forhandlere skal mødes om på fredag. Det erfarer Altinget.dk.

Login