Thorning: Traktatændring er en fordel for Danmark

TRAKTATÆNDRING: Danmark har interesse i at underlægge sig den samme økonomiske disciplin, som vi ønsker, eurolandene skal, mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Flere partier advarer mod, euroforbeholdet bliver ignoreret.

Øverst på rådsmødets dagsorden er diskussionen om en kommende traktatændring, der skal skabe mere økonomisk disciplin i eurolandene og dermed sikre euroens overlevelse. Og en traktatændring vil være godt for både Danmark og eurolandene, lød det fra statsministeren.

"Det, vi kan gøre med traktatændringer, er at genskabe tilliden til euroen. Vi har en klar interesse i at underlægge os den her disciplin, ligesom vi også har en klar interesse i, at andre gør det. Derfor er der brug for nye mekanismer, der helt sikrer, at alle lever op til de krav, der stilles," sagde Helle Thorning-Schmidt.

Begrænset traktatændring
Statsministeren gjorde det også klart, at Danmark vil arbejde for en "begrænset traktatændring". Ifølge Helle Thorning-Schmidt er det en traktatændring, der ikke tager lang tid at gennemføre og er begrænset til de elementer, som styrker euroen.

Login