Tidligere korleder mister alle danske tillidshverv efter anklager

Den tidligere leder af Danmarks Radios pigekor Michael Bojesen har set sig nødsaget til at frasige sig de sidste tillidshverv i dansk kulturliv. Han er dog fortsat chef for Malmø Opera på den anden side af Øresund.

Michael Bojesen, der er tidligere korleder i DR Pigekoret, trækker sig fra bestyrelsen på kunstmuseet Arken. Det skriver han i en mail til Ritzau i følge blandt andre Berlingske.

Michael Bojesen har det seneste år været i skudlinjen flere gange. Det er sket i forbindelse med afdækning af forholdene i blandt andet pigekoret. Her fortalte tidligere kormedlemmer om uønsket seksuel opmærksomhed og et seksualiseret miljø.

"Den megen negative omtale om min person i medierne i snart et år har haft store konsekvenser for min familie og mine børn. Jeg har derfor i dag bedt kulturministeren om at løse mig fra min bestyrelsespost i det danske institut i Rom, ligesom jeg har meddelt Arkens bestyrelse, at jeg trækker mig fra min post," siger han og føjer til:

"Dermed har jeg ingen tillidsposter tilbage i dansk kulturliv, og jeg vil koncentrere kræfterne om min familie og mit arbejde i Sverige."

Bojesen er således fortsat chef for Malmø Opera i Sverige, hvis formand Per-Martin Svensson bekræfter, at man stadig har fuld tillid til ham.

Forrige artikel Her er kandidaterne til bispevalget i Roskilde Stift Her er kandidaterne til bispevalget i Roskilde Stift Næste artikel Dødsfald: Grafiker Eric Mourier (82)