Her er tre ting, jeg har lært om indsatsen for mere diversitet

Diversitet og inklusion er samlet set en vigtig dimension i den aktuelle ESG-indsats. Vi er på vej til at skabe forandring og øge forståelsen, når det gælder diversitet. Men der udestår meget at gøre endnu, skriver Rolf Kjærgaard.

Diversitet eller mangfoldighed fylder mere og mere i debatten. Særligt over de seneste ti år er diversitet rykket op på agendaen i virksomheder, politik, medier og samfundet som helhed. Det skaber optimisme, fordi de fleste af os er enige om, at der kommer større samfundsværdi ud af mere diversitet.

Vi er nok også mange, som er blevet en del klogere på “bias” i den måde, vi oplever diversitet i samfundet på. Jeg er i hvert fald. Og der er især tre ting, jeg har taget til mig over årene, når det gælder indsatsen for mere diversitet.

For det første hvor vigtigt det er, at vi måler på diversitet. Vores indsatser bliver nu engang bedst, når de sker på et faktabaseret grundlag. Det er derfor godt, at flere og flere virksomheder sætter mål for og rapporterer på, hvordan det ser ud med diversitet i ledelsen, blandt medarbejderne og i bestyrelsen.

Login