En bæredygtighedschef med et tydeligt mandat kan drive forandringen af hele virksomheden

En CSO med ansvar for at gøre hele virksomheden bæredygtig, kan skabe den fornødne ledelsesmæssige forankring i direktionen. Det er ikke den eneste vej til bæredygtighed, men for mange virksomheder kan det være måden at komme derhen, skriver Rolf Kjærgaard.

Fremtidens virksomheder skal være bæredygtige. Det gælder alle brancher; landbrug, industri, handel, service, byggeri, pleje og forsyning. Det gælder alle størrelser virksomheder. Og det gælder i alle egne af landet og i hele verden.

Mange virksomheder er på vej. Nogle er allerede langt fremme. Virksomheder, der starter i disse år, bliver bygget som bæredygtige. Mens de etablerede virksomheder først skal igennem en omstilling for at blive bæredygtige. At få det til at ske, står og falder med, om ledelsen har indset nødvendigheden. Faktisk er der meget sandhed heri, for virksomhedernes langsigtede overlevelse står og falder vitterligt med, om omstillingen sker i tide.

Presset ind mod virksomheder for at blive bæredygtige kommer nemlig fra alle kanter. Kunderne efterspørger i stigende grad bæredygtige produkter. Investorer og banker stiller krav om bæredygtighed, hvis de skal komme med kapital. Som underleverandør skal du sørge for at være bæredygtig, så de store virksomheder også kan blive det. Ellers skiller de sig af med dig. Reguleringen fra politikere og myndigheder går også i retning af kun at tillade bæredygtig produktion.

Login