Anmeldelse af 'Kriseøkonomi og klimagæld': Et veloplagt indspark i den økonomiske idédebat

Tidsånden har endelig indhentet økonom Jesper Jespersen, der i ny bog giver en veloplagt opsang til den økonomiske tænkning herhjemme og udstikker flere veje til at få accelereret den grønne omstilling, skriver Asker Voldsgaard.

Snart igangsættes Tour de France på de franske landeveje og bjergsider. Her vil vi vanen tro bevidne ensomme lykkeriddere i udbrud i bjergene på jagt efter at sætte aftryk på løbet samt feltet, der køligt vurderer, om udbryderen har en chance for at holde hjem, eller om de kan ignorere forsøget.

I den hjemlige økonomiske debat har professor emeritus i økonomi Jesper Jespersen løbende været i udbrud i over tyve år. Hans seneste angreb på feltet af mainstream-økonomer er den nyudgivne bog 'Kriseøkonomi og Klimagæld – hvor kommer pengene fra?' baseret på en vellykket sammensætning af en række essays fra tiden med Covid-19.

Hvor der til tider kan være tvivl om rytteres indtag af præstationsfremmende midler, hersker der ingen tvivl om Jespersen – han kører på ufortyndet Keynes. Den old school udgave med rod i Keynes' egne værker og ikke i den måde, hans tanker blev kompromitteret efter hans død af den neoklassiske modbevægelse, som i dag misvisende betegner sig som nykeynesianere.

Login