SF udspørger også miljøminister før samråd om udflytning

PARLAMENTARISK: Oppositionens politikere har nu i alt stillet otte spørgsmål til miljøministeren forud for samrådet om udflytning af Miljøstyrelsen, mens ministeriet på sin side nedtoner dramatikken. Samrådet forventes i starten af juni.

Antallet af partier, der udspørger om udflytningen af Miljøstyrelsen til Odense, steg til tre styks i sidste uge. Det skete, da SF lige før Kristi Himmelfartsferien rejste flere spørgsmål gennem Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, ligesom Radikale og Alternativet også har været på banen. 

"Jeg er optaget af, hvor meget man har vidst om disse risici angående flytning af Miljøstyrelsen til Odense og omstruktureringen af noget af styrelsen ind i departementet. Det er jo ministrene, der har det overordnede ansvar for fagligheden," siger miljøordfører Trine Torp (SF). 

Konket vil hun gerne vide, hvor meget den daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har vidst om udflytningen, inden den blev besluttet og offentliggjort i starten af 2018. Derudover har SF også stillet uddybende spørgsmål om grundlaget for beslutningen, og hvornår statsministeren eventuelt er orienteret. Se de præcise formuleringer i faktaboksen. 

Login