Politikerforum: Christiansborg burde have tillidsrepræsentanter til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for politikerne

Mens vi ser den ene politiker efter den anden gå ned med flaget, burde der for længst være skabt nogle ordentlige rammer for politikernes arbejdsmiljø. Det kunne hindre det store antal stress-sager blandt vores folkevalgte, skriver Anne-Mette Scheibel, Nanna Hebsgaard og Jacob Torfing.

"Hvorfor er der ingen kollektive rammer for politikernes arbejdsmiljø?" Det spørgsmål stillede vi for nylig en gruppe af regions- og kommunalpolitikere, da vi i regi af Politikerforum havde besøg af folketingspolitiker Jacob Mark, der personligt oplevede så stort et pres, at han gik ned med stress og endte med at miste dele af synet.

Jacob Marks svar var, at det er en personlig opgave at sikre trivsel og en passende arbejdsbyrde, da der ikke er andre, der gør det. Det politiske system passer ikke på sine politikere. Det er jo såden set ret vildt.

Den danske offentlige sektor er generelt præget af en systematisk indsats for at sikre arbejdsmiljøet ved hjælp af MED-systemet, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter og en omfattende arbejdsmiljølovgivning. Så i det lys må man under sig over, at politikerne er undtaget alt dette, og ikke har fået skabt kollektive rammer for deres eget arbejdsmiljø, som hindrer det store antal stress-sager.

Login