Ombudsmanden: Transportministeriet skal træffe ny afgørelse

OMMER: Transportministeriet lagde den nye offentlighedslov til grund for sit afslag på en anmodning om aktindsigt i flytningen af Kystdirektoratet til Miljøministeriet. Det var forkert, konkluderer Folketingets ombudsmand. Han henstiller, at ministeriet træffer en ny afgørelse med udgangspunkt i den lempeligere miljøoplysningslov.

Transportministeriets ønske om at hemmeligholde oplysninger for en journalist, der i starten af året anmodede om aktindsigt i en sag om flytning af Kystdirektoratet, kan ikke begrundes med henvisning til ministerbetjeningsreglen, som blev indført med den nye offentlighedslov. Det konkluderer Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, i en udtalelse fra september.

Ifølge ministerbetjeningsreglen er det ikke muligt at få indsigt i interne dokumenter og oplysninger, som udveksles mellem ministre, der kan have behov for rådgivning fra embedsværket. Det er derimod muligt, hvis den gamle offentlighedslov anvendes. 

Af den grund er det væsentligt, at ombudsmanden i sin undersøgelse af sagen har vurderet, at oplysningerne omkring flytningen af Kystdirektoratet har karakter af miljøoplysninger.

Login