Jurister: Forhastet brug af ansigtsgenkendelse gavner hverken politiet eller trygheden

Peter Hummelgaard bør gøre alvor af sine ord og sikre, at der kommer grundige juridiske, praktiske og principielle overvejelser, inden politiet begynder at bruge ansigtsgenkendelse i endnu større omfang. For når praktiske it-problemer stikker hovedet op til overfladen, bliver de ofte til juridiske hårknuder, skriver Casper Vistrup og Christian Lundgaard.

Mediebilledet er fyldt med historier om organiserede kriminelle, der hyrer unge svenskere på nettet til at begå kriminalitet i Danmark. Det lægger selvfølgelig beslag på en del ressourcer i en tid, hvor politiet har nok at se til og generelt er pressede på ressourcer og mandskab. Man forstår godt, hvis politiet har hænderne fulde.

Derfor er det som sådan heller ikke overraskende, at rigspolitichef Thorkild Fogde har bedt om, at politiet får lov til at bruge ansigtsgenkendelsesteknologi. For teknologien er en gamechanger. Der er ingen tvivl om, at den har et enormt potentiale, og at den (hvis den anvendes korrekt) vil kunne spare mange ressourcer hos politiet.

{{quote:153117:r}}

Login