Jesper Tynell: Redegørelser og betænkninger er partsindlæg

TV: ”….og hvis en minister siger, at der er klokkeklart mandat, skal alarmklokkerne begynde at ringe.” Altinget bringer sidste del af et længere interview med Jesper Tynell, som er forfatter til bogen "Mørkelygten”.

Alarmklokkerne skal begynde at ringe, hvis en minister stiller sig frem og siger, at der er klokkeklart mandat til et eller andet, eller hvis ministeren begynder at tale om, at embedsmændene i et kontor er uafhængige. Det er den lærdom, Jesper Tynell selv har måtte sande efter arbejdet med sin bog Mørkelygten. - Og målet med Jesper Tynells bog Mørkelygten har været at gøre opmærksom på, at det rent faktisk er sådan, at det forholder sig. ”Enhver redegørelse, notat eller betænkning må antages at være et partsindlæg fra den til en hver tid siddende regering.” Lyder det fra journalisten og forfatteren. 

Jesper Tynell har med Mørkelygten sat gang i debatten om, hvorvidt den neutrale embedsmandsforestilling nu også virkelig er det ideal, som både magthavere og offentlighed har taget til sig. Igennem bogen kaster han og bogens anonyme kilder lys på nogle af de seneste års store sager, hvor embedsfolk ifølge bogen er blevet bestilt til at levere konklusioner til regeringen imod bedrevidende. Vi har interviewet Jesper Tynell, og bringer her fjerde og sidste del. 

 

Login