Flertal afviser whistleblower-ordning

AFVISNING: Ingen ministerier har oprettet en whistleblowerordning, siden et ekspertudvalg anbefalede alle offentlige instanser at overveje det for et år siden. Et flertal i Folketinget er dog imod en central whistleblowerordning.

Der er sket alt for lidt, siden et ekspertpanel for et år siden anbefalede de offentlige instanser at oprette særskilte whistleblower-ordninger for deres områder, hvis der var behov for det. Det mener Alternativet.

Derfor havde partiet onsdag et beslutningsforslag i Folketingssalen, som foreslog en central whistleblowerordning for alle offentligt ansatte i Danmark - en model, samme ekspertpanel ellers ikke kunne anbefale.

"Der er nu gået et år, siden betænkningen er blevet udgivet, og det burde være tid nok for de forskellige myndigheder til at overveje, hvorvidt de vil indføre en whistleblower-ordning - alligevel er det kun få myndigheder og kommuner, der er begyndt at følge op på opfordringen," lød det fra Alternativets retsordfører, Josephine Fock, på talerstolen.

Login