Det offentlige bruger ikke tilgængelig data godt nok

Vi indsamler og opbevarer en masse data, som vi ikke bruger. Derfor skal vi være mere ambitiøse i anvendelsen af produktionsdata og være langt bedre til at klæde medarbejdere i det offentlige på med kompetencer til at kunne arbejde mere systematisk med data i det daglige, skriver Maria Hald.

Lad mig starte med en bekendelse. Jeg er en nørd. En bognørd. Jeg har læst en bog i min sommerferie, som har sat sig fast - og hvis temaer bliver ved med at vende tilbage i mine tanker - Sigge Winter Nielsens ’Entreprenørstaten’.

Det er en fremragende debatbog om demokratiets tilstand i Danmark. Om arbejdsforhold, dynamik og magtrelationer mellem politikere, embedsmænd og pressen. Udover analyse og diskussion indeholder bogen også en række konkrete bud på, hvordan vi kunne gøre ting anderledes.

Jeg synes særligt bogens perspektiver på ’viden’ er interessant. En af Sigge Winther Nielsens påstande er, at de analyser og problemformuleringer, som ligger til grund for de politiske og administrative tiltag, vi iværksætter for at adressere ’wicked problems’ ikke er stærkt nok funderet i fakta og viden.

Login