Peter Schwartz: Først skal vi anerkende, at der overhovedet er en krise

Der er væsentlige lighedspunkter mellem coronapandemien og klimakrisen. Begge er alvorlige trusler mod mennesker og samfund over hele verden, og begge kræver en hurtig og indgribende indsats fra alle. Fremtidsforskeren Peter Schwartz forsøger at overføre erfaringen fra pandemien til den næste globale krise.

Håndteringen af covid-19 blev ikke en vellykket generalprøve på, hvordan verdenssamfundet i tæt samarbejde kan håndtere et akut, fælles problem. Desværre.

Vi lærte, at følelsesmæssige faktorer som mistro og mistillid til myndighederne og videnskaben, samt vanskelighederne ved at koordinere indsatsen internationalt, spiller en lige så afgørende rolle som effektiviteten af vacciner og fremkomsten af nye virusvarianter.

Det er den nedslående konklusion fra en af verdens førende fremtidsforskere, Peter Schwartz, der siden covid-19 ramte verden, har arbejdet med at forstå de drivkræfter, der har været afgørende for forløbet af krisen, for at kunne opstille scenarier for tiden efter pandemien – og inden den næste globale krise rammer.

Login