Det, man måler, er man selv

ANMELDELSE: Anders Høeg Nissen, vært og journalist på DR P1’s teknologimagasin Harddisken, har udgivet bogen “Det man måler er man selv – data, dimser og drømmen om et bedre liv”. Den første bog på dansk om "quantified self". Torben Heikel Vinther, webfronten.dk, har anmeldt bogen.

Af Torben Heikel Vinther
Blogger, Webfronten.dk

De seneste år er udbredelsen af apps og gadgets, der kan måle forskellige ting om vores kroppe, vaner og præstationer øget markant. Hvad der i starten var forbeholdt en lille nørdet skare af måleentusiaster er nu blevet hvermandseje i en sådan grad, at det næsten er unormalt ikke at anvende feks. den danske app Endomondo, når der skal løbes eller cykles en tur.

Tendensen kaldes med et overordnet, engelsk ord for "Quantified Self" og hentyder til, at vi i udpræget grad er i stand til (og har lysten til) at måle de ting, der har betydning for vores krop og nære omgivelser. Quantified Self eller selftracking er dog ikke kun for sjov og begrænset til personlig adspredelse. Det har i stigende grad også en samfundsmæssig betydning, som kun vil blive endnu mere udbredt i fremtiden. Derfor er det også både aktuelt og glædeligt, at Anders Høeg Nissen har kastet sig over dette allestedsnærværende fænomen og skrevet en interessant og perspektiverende bog om emnet.

Login