Den kinesiske stat vs. techgiganterne: 3 – 0

Den kinesiske regering fortsætter den hårde kurs over for techgiganterne. Det giver industrien enorme tab, og indgrebene har rystet den globale finansverdens tillid til at investere i Kina. Men det er en pris, præsident Xi tydeligvis er villig til at betale for at kunne holde kontrol med udviklingen.  

Kinesiske forældre går ekstremt højt op i at give deres børn en god uddannelse. Eksaminerne, der giver adgang til de bedste skoler, er et benhårdt udskilningsløb, og hvis man har råd, poster familien gerne penge i ekstraundervisning. 

I de senere år er online-uddannelse og tutoring blevet en betydelig industri i Kina, og et af de områder, som placerer kinesisk teknologi stærkt internationalt – blandt andet fordi man ved hjælp af kunstig intelligens kan tilpasse undervisningen præcist til den enkelte elev.  

Under corona tog væksten i edu-tech for alvor fart. De tre største kinesiske selskaber på området er blevet børsnoteret i New York og har tiltrukket milliardinvesteringer, også fra udenlandske kapitalfonde som Blackrock og Softbank.  

Login