Vær med online, når Center for Ungdomsforskning (CeFU) lancerer helt ny viden, der skal gøre os alle sammen klogere på, hvordan de unge agerer i et accelereret ungdomsliv med muligheder, krav og forventninger i metermål.

Når ældre generationer betragter de yngre generationers gøren og laden udefra, kan det ved første øjekast se ud som om, at de unge er ganske flyvske, ikke modstandsdygtige og ofte utilnærmelige inde bag høretelefoner, hår og hoodies.

Men hvad nu, hvis vi har læst dem helt forkert? Hvad hvis vi bare ikke forstår, hvorfor de trækker sig ind bag skærmen, insisterer på at bruge ’jeg føler’ som start på de fleste sætninger, taler i diagnostiske vendinger og siger ’nej tak’ til ikke-meningsfulde opgaver og jobs?

Det var med de spørgsmål in mente, at DR i 2023 søsatte ungesatsningen P3 Missionen med et ønske om at blive klogere på, hvad de unge selv ser som det gode ungeliv, og hvordan de håndterer de ændrede vilkår for ungdomslivet.

Der blev i den forbindelse foretaget mere end 600 interviews med unge fra hele landet, og det er med udgangspunkt i det interviewmateriale, at CeFU – med støtte fra Ebbefos Fonden og Østifterne – nu er klar med en videnskabelig rapport, der giver os nøglen til at forstå de unge bedre.

Professor Noemi Katznelson og professor Niels-Ulrik Sørensen præsenterer rapportens pointer til morgen Talk fredag 13. september.

Arrangør:
Ebbefos Fonden

Adresse:
Livestream


Tilbage til kalenderen »
Vis afholdte arrangementer »