VK-strid om brandslukning

Frederiksberg-borgmester Mads Lebech nægter at sende den kommunale brandtjeneste i offentligt udbud. "Vi har et af Danmarks bedste brandvæsener, og Frederiksbergs værdier og særkender er ikke til salg på en liberal markedsplads", siger borgmesteren.

Venstre kræver, at det kommunale brandvæsen sendes i offentligt udbud, men det vil den konservative borgmester, Mads Lebech, ikke høre tale om. Så bliver slukningen dyrere og dårligere, mener borgmesteren, der ikke vil lade et »privat monopol« som Falck byde.

»Vi har et af Danmarks bedste brandvæsener, og Frederiksbergs værdier og særkender er ikke til salg på en liberal markedsplads. Desuden ser jeg ikke rosende omtaler af, hvordan Falck løser slukningsopgaver i andre kommuner,« siger Mads Lebech, som de senere år har stået i spidsen for udlicitering af en lang række andre kommunale opgaver.

Men Frederiksbergs brandslukning, som samarbejder med det kommunale Københavns Brandvæsen, vil han ikke pille ved, og det får nu Venstres politiske leder, rådmand Jan E. Jørgensen, til at beskylde det konservative flertal for økonomisk uansvarlighed - og for at svigte en borgerlig mærkesag.

Login