Venstre har dårlige kort i forhandlinger om beskæftigelsesreform

ANALYSE: Regeringen kan lande et forlig om en beskæftigelsesreform inden sommerferien uden at give store indrømmelser. Et presset Venstre er billigt til salg. Men regeringen må formentlig skrue lidt ned for uddannelses-satsningen.

Meget tyder på, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kan lande en aftale om en reform af beskæftigelsessystemet inden sommerferien uden at give alt for meget køb på egne mærkesager.

Presset af omstændighederne er Venstre blevet forholdsvist billigt til salg. Med Løkkes bilagssag, dårlige meningsmålinger samt et Dansk Folkeparti, der er mere enig med regeringen end Venstre på beskæftigelsesområdet, er Venstres pris for at indgå en aftale skrumpet ind til en for regeringen overskuelig størrelse.

Venstres forhandlingsposition er blevet svækket af, at regeringen kan true med at lave et forlig med DF og SF uden om V og K. Alligevel er det mest sandsynligt, at regeringen ender med at lave reformen med de eksisterende forligspartier, der foruden regeringspartierne S og R tæller V, DF og K.

Login