Ugens målinger: Svindelsager i det offentlige har tæret på danskernes tillid

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den seneste uge. I denne uge om danskernes tillid til myndighederne, lysten til et dansk EU-exit og en lille føring til rød blok, hvis de får Alternativet med.

Tilliden til myndighederne falder efter skandalesager i Skat og Socialstyrelsen
Torsdag i sidste uge kunne DR og Politiken i samarbejde med flere europæiske medier fortælle historien om, hvordan udbytteskats-skandalen i Danmark, hvor omkring 12,3 milliarder skatteyderkroner havnede i lommerne på udenlandske svindlere, er del af et internationalt svindelnetværk, som har ramt store dele af Europa.

Nogle dage forinden foretog Voxmeter en undersøgelse for Ritzau, som har spurgt danskerne om deres tillid til myndighederne efter sagerne om svindel i Skat og i Socialstyrelsen, hvor embedskvinden Britta Nielsen er sigtet for svindel for mindst 111 millioner kroner.

74,3 procent af de adspurgte borgere svarer, at de har fået mindre tillid til myndighederne efter skandalesagerne. Ifølge Gert Tinggaard Svendsen, som er professor i statskundskab ved Aarhus Universitet og forsker i tillid, kan de senere års afsløringer få store konsekvenser, hvis danskerne ikke oplever, at myndighederne retter op på problemerne:

Login