Tyrkiet hastigt på vej til forhandlinger med EU

Tyrkiet er nået langt. Men ikke langt nok i reformprocessen, der skal åbne døren til optagelsesforhandlinger i EU. Vidtgående reformer er gennemført, men omsætningen til praksis halter bagefter. Det konkluderer den tyske udvidelseskommissær Günther Verheugen i den seneste kommissionsrapport. ”Rapporten bringer intet nyt eller overraskende”, siger formand for det danske Europa-udvalg Claus Larsen-Jensen (S).

Den tyske udvidelseskommissær Günther Verheugen aflagde onsdag rapport om bl.a. kandidatlandet Tyrkiets fremskridt i retning af EU-medlemskab på et møde under Europa-Parlamentets mini-samling i Bruxelles.

Intet nyt under solen
Formanden for Europa-udvalget i Folketinget, Claus Larsen-Jensen, mener ikke, at rapporten lufter noget, vi ikke vidste i forvejen:

”Der er intet nyt under solen i det, der står i rapporten. Vi afventer stadig EU-Kommisionens endelige rapport i november 2004. Indtil da kan der ikke siges noget konkret. Men jeg mener stadig, at hvis Tyrkiet farer frem med samme speed, så er det til den tid et konkret afvejningsspørgsmål, om landet lever godt nok op til Københavns-kriterierne. Man skal huske på, at andre nye lande også har haft vanskeligheder med at opfylde visse krav”.

Login