Thor Pedersen ryger ud af Folketinget

NYHED: Folketingets formand Thor Pedersen (V) står til at ryge ud af Folketinget ved valg i dag. Se ny mandatprognose for hele landet.

Folketingets formand Thor Pedersen ville ryge ud af Folketinget, hvis der var valg i dag.

Det er de barske realiteter for Venstre i professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for mandatfordelingen i august 2008, hvor Venstre går tilbage fra fire til tre mandater i Nordsjællands Storkreds.

Ved valget i november 2007 lykkedes det kun Thor Pedersen at skrabe stemmer nok sammen til fjerdepladsen i Nordsjælland, og han blev slået af både finansminister Lars Løkke Rasmussen, beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og den unge nyvalgte Sophie Løhde.

Thor Pedersens mandat er dog det eneste, Venstre mister på landsplan. Partiet står nu til i alt 45 mandater.

Der er i alt 16 folketingsmedlemmer, der står til at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg nu.

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i august 2008 i de forskellige storkreds i forhold til den geografiske prognose fra maj 2008 og valget i 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i august måned.

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion. De er i hovedtræk baseret på fordelingen af stemmer ved folketingsvalget i november 2007.

Login