Stribe af nye K-profiler på vej i Folketinget

FOLKETINGSVALG: K går stærkt frem i meningsmålinger og står til at få otte nye ansigter i folketingsgruppen. Se, hvor mandaterne falder.

Det bemærkelsesværdige løft i De Konservatives meningsmålinger efter Bendt Bendtsens afgang og Lene Espersens tiltrædelse som formand giver plads til nyt blod i den konservative folketingsgruppe.

Partiet går frem fra 18 til 24 mandater i Altinget.dks seneste kvalitetsvejede snit af meningsmålingerne i oktober måned fra professor Søren Risbjerg Thomsen, og da to af gruppens medlemmer ikke genopstiller, skal der siges goddag til hele otte nye konservative folketingsmedlemmer.

Den konservative fremgang sker dels på bekostning af Dansk Folkeparti, der går tilbage med to mandater i forhold til sidste måned, og Venstre, som står til at miste seks mandater i forhold til valget og nu har de ringeste meningsmålingstal i mere end 10 år.

Herunder følger en gennemgang af ændringerne i partiernes tilslutning i september 2008 i de forskellige storkreds i forhold til den geografiske prognose fra august 2008 og valget i 2007. Prognosen er beregnet ud fra professor Risbjergs statistisk funderede gennemsnit af troværdige meningsmålinger i august måned.

Dernæst sættes der ansigter og navne på ændringerne. Disse navnevurderinger er ikke en del af professor Risbjergs prognose, men er en vurdering foretaget af Altingets redaktion. Der er kun omtale af de storkredse og partier, hvor der skønnes at ske ændringer i forhold til de medlemmer, der blev valgt i november 2007.
 

Login