Søvndal i tv-debat om Muhammed-tegninger

NYHED: Med Villy Søvndal i spidsen er SF stormet frem i meningsmålingerne, men kritikken er begyndt at ramme den karismatiske formand. Nu får han muligheden for at gå til genmæle i DR1-programmet "Ærlig talt".

DR1-programmet torsdag aften "Ærlig talt" har sat sig for at finde frem til baggrunden for Villy Søvndals kursskifte i sagen om Muhammed-tegningerne. Det gør DR ved at stille spørgsmålet: Er Villy Søvndal populist eller bare en ærlig mand, der indrømmer, når han tager fejl?

"Ærlig talt" sendes 6. marts kl. 21.25 på DR1, hvor værten Kåre Kvist har indbudt Villy Søvndal til debat.

Ud over at diskutere Villy Søvndals skiftende meldinger i Muhammed-sagen kommer programmet også til at handle om SF's nye kommunikationsstrategier, hvor fokusgrupper og moderne meningsmålinger er blevet en naturlig del af partiets vælgeranalyser.

Interview med Altinget.dk
Det var et interview gennemført af Altinget.dks Erik Holstein, der 2. marts afstedkom al virakken omkring SF-formand Villy Søvndal.

I interviewet slår Søvndal fast, at han er vendt tilbage til sit oprindelige synspunkt i sagen om Muhammed-tegningerne, som han startede med at støtte. Siden svingede han imidlertid om og karakteriserede tegningerne som "stupide" og "ondskabsfulde".

I interviewet til Altinget ærgrer Søvndal sig over, at han "i kampens hede trak i land". Efter dødstruslerne mod tegneren Kurt Westergaard er SF-formanden nu nået til den konklusion, at tegningerne var  nødvendige.

Holdningsskiftet har blandt andet fået Dansk Folkeparti til at kalde Villy Søvndal for populist. SF's folketingsgruppe er delt i spørgsmålet, hvor der både har lydt kritik af og ros til Søvndals opsigtsvækkende markering.

Login