Socialminister uden opbakning

Oppositionen og arbejdsgiverne ryster på hovedet af socilalministerens udspil om bedre pasningsmuligheder. Udspillet er for dyrt og vil komme de rige tilgode.

Socialminister Henriette Kjær (K) lancerede i går en række forslag, men de får hverken helhjertet opbakning fra Venstre eller Dansk Folkeparti. Og Dansk Arbejdsgiverforening forudser en milliardregning.

Henriette Kjær vil give forældre til børn under tre år ret til seks årlige fridage med fuld løn, der kan bruges til at passe barnet i forbindelse med sygdom. Derudover vil hun have alle kommuner til at garantere pasningsordning efter seks måneder, ligesom kommunerne skal oprette et særligt korps af babysittere Endelig foreslår Henriette Kjær, at forældre kun skal betale for den tid, deres børn opholder sig i en daginstitution.

Populistisk forslag
Men selv om et stort politisk flertal deler ønsket om at hjælpe børnefamilierne og støtter flere af punkterne i planen, så ledsager Venstres politiske ordfører, Jens Rohde, idéerne med et tørt »ingen kommentarer«, og Dansk Folkepartis socialordfører, Pia Kristensen, er også skeptisk:

Login