Sidste udkald for Enhedslisten

KLUMME: Religiøse fundamentalister bør opstille i deres egne partier i stedet for at infiltrere partier, der ligger milevidt fra deres holdninger.

I 70'ernes venstrefløj havde man et taktisk begreb, man kaldte "entrisme". Det var små - ofte trotskistiske - grupper, der meldte sig ind i andre venstrefløjspartier for på den måde at erobre en platform, som deres størrelse ellers ikke berettigede til. De spillede altså under dække, og den stil blev grundigt upopulær på resten af venstrefløjen. Asmaa Abdol-Hamid er nutidens svar på entrister.

Ved at lade en urafstemning og et ekstraordinært årsmøde vurdere opstillingen af Asmaa Abdol-Hamid forsøger Enhedslisten fem minutter i tolv at korrigere den fejl, der kan koste partiet livet. Men det er meget usikkert, om aktionen lykkes. Asmaas opstilling kan lige så vel ende med at blive bekræftet, hvorefter partiet for alvor hænger fast i dyndet.

For en pæn portion Enhedsliste-folk vil næppe tage stilling ud fra en vurdering af Asmaas religiøse fundamentalisme. Mange vil givetvis vælge en trodsreaktion og vise, at man "ikke bøjer sig for hetz i den borgerlige presse".

Login