SF-kendinge vandt i København

SF-URAFSTEMNING: Urafstemningen i SF i København gav ingen politiske jordskælv, men bekræftede, at Kamal Qureshis folketingstaburet vakler.

Det blev de kendte navne, der vandt SF's urafstemning i København forud for opstillingen af folketingskandidater til næste valg.

SF's formand Villy Søvndal vandt førstepladsen med i alt 719 stemmer, mens partiets miljøordfører Ida Auken fik en andenplads med 625, tæt forfulgt af socialordfører Özlem Cekic med 589 stemmer. Dernæst kom energiordfører Anne Grete Holmsgaard, Trine Mach, der ikke sidder i Folketinget i dag, fik en femteplads, og først på 6.-pladsen kom ligestillingsordfører Kamal Qureshi.

Resultatet var ventet med spænding, fordi det kan give et vigtigt fingerpeg om, hvilke kandidater der har størst chance for at vinde et mandat ved næste valg. I den seneste geografiske prognose fra professor Søren Risbjerg Thomsen står SF til fem mandater i København, og urafstemningens resultat kan tyde på, at Kamal Qureshis mandat er i alvorlig fare. Det på trods af, at Qureshi faktisk numerisk fik flere stemmer end i 2008.

Login