SF i strid om grønne afgifter

De grønne afgifter kommer til skarp debat når SF i weekenden afholder Landsmøde. Vi glemmer, at det er de svageste i samfundet der bliver hårdest ramt af de grønne afgifter, mener Malene Vestergaard. SF miljøpolitiske ordfører Jørn Jespersen afviser, at SF har ladet hensynet til miljøet overskygge de sociale hensyn.

Men flere medlemmer af hovedbestyrelsen vil kræve, at partiet ændrer holdning til brugen af de grønne afgifter. På SF´s landsmøde i bededagene vil de derfor forsøge at få vedtaget et forslag, som vil betyde, at SF i fremtiden skal arbejde for, at der lægges et loft over de grønne afgifter.

Bag forslaget står blandt andet hovedbestyrelsesmedlem, Malene Vestergaard. Hun peger på, at de høje, grønne afgifter er blevet så høje, at de belaster de dårligst stillede.

»Vi skal ikke lade hensynet til miljøet overskygge hensynet til social retfærdighed. Det nytter ikke, at vi bare står bag en politik, der lader de grønne afgifter på privatforbruget stige uhæmmet. De rammer socialt skævt, og derfor skal vi kræve, at der kommer et loft over de grønne afgifter på det private forbrug,« siger hun.

Login