S og DF kræver ren besked om pension

Statsministeren har i en ny bog udtalt sig om at ændre på pensionsalderen i Danmark. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil have klar besked om, hvad statsminister Anders Fogh Rasmussen mener med disse udtalelser.

Begge partier mener, at der er tale om en politisk prøveballon, når statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i en ny udgave af Thomas Larsens portrætbog "I godt vejr og storm" foreslår, at pensionsalderen skal rykkes i takt med, at middellevetiden vokser.

I kapitlet "Viljen til at handle" understreger Anders Fogh Rasmussen, at politikerne allerede nu bliver nødt til at se på, hvilke initiativer, der skal tages, for at der er råd til velfærdssamfundet i 2010, når færre unge skal forsørge flere ældre.

»Spørgsmålet er, om det er fornuftigt at have en fast pensionsalder i et dynamisk samfund, hvor alderen forrykker sig? Ville det ikke være mere fornuftigt at fastsætte pensionsalderen i forhold til middellevetiden? Hvis middellevetiden gradvist vokser, bør man efter min mening gradvist rykke pensionsalderen, og det ville så samtidig være med til at fremtidssikre velfærdssamfundet,« siger Anders Fogh Rasmussen.

Login