S: Luk op for EU

Ifølge Socialdemokratiets nye integrationsudspil skal borgere fra EU-ansøgerlande behandles som EU-borgere, når det gælder familiesammenføringer. Dette gælder dog ikke ubetinget for Tyrkiske borgere.

I det integrationsudspil, der blev offentliggjort i forrige uge står der, at borgerne fra ansøgerlandene til EU skal undtages fra de skrappe regler om familiesammenføring. I stedet skal de følge de regler, der gælder i EU.

»Socialdemokratiet mener, at den frie bevægelighed også i forbindelse med ægteskab er essentiel for den kulturelle integration mellem landene i Den Europæiske Union. I den sammenhæng mener vi, at også borgere fra ansøgerlandene skal undtages fra reglerne. Her kan personlige tragedier veje højere end en opstramning, som alligevel forsvinder, når landene optages,« står der i udspillet.

Ordret forstået betyder det, at der også åbnes for tyrkiske statsborgere, fordi Tyrkiet er ansøgerland til EU. Men så vidt vil Socialdemokratiet alligevel ikke gå, siger integrationsordfører Anne-Marie Meldgaard.

Login