Republikansk bagslag for radikal næstformand

RADIKAL URO: Den radikale næstformand Zenia Stampe er raget uklar med dele af sin egen opstillingskreds, som var utilfredse med hendes negative kampagne mod kongehuset. Der ligger imidlertid større temaer bag, og uroen kan få betydning for kampen om det radikale mandat i Sjællands Storkreds.

Der er andre partier, der er betydeligt mere kendt for interne rivegilder og personlige slagsmål, end Radikale Venstre er.

Men selv om radikale politikere og partifolk normalt hylder den civiliserede, høviske diskussion og debat, findes de mere saftige slagsmål også her. Og et sådant har netop i relativ diskretion fundet sted i den lokale partiforening i Roskilde, hvor stridens æble oven i købet var en af partiets prominente folketingskandidater - nemlig Zenia Stampe.

Hun er ikke alene Radikale Venstres næstformand og tidligere formand for Radikal Ungdom - hun er også et af de unge, radikale stjerneskud, der måske er på vej i Folketinget ved næste valg. I vejen står blot en hård kamp med Rasmus Helveg Petersen om det radikale mandat i Sjællands Storkreds.

Login