Regeringen skifter holdning

Selvom regeringen i sidste uge afviste at ville give økonomien et skub i den rigtige retning, så har Finansminister Thor Pedersen (V) netop annonceret, at regeringen vil gå til angreb mod lavkonjukturen. En beslutning der er stik imod de økonomiske eksperters råd.

Det sker ved at adoptere en socialdemokratisk ide om at fremrykke for op mod en milliard kroner af statens investeringer og blandt andet bygge flere boliger til unge og handicappede - et forslag som Venstres finansordfører ellers kaldte uansvarligt i sidste uge.

Regeringen vælger endda at gå imod anbefalingerne fra sit eget finansministerium, der så sent som i torsdags sagde, at de »begrænsede bevægelser i ledigheden gennem det seneste år, som er præget af faldet i aktiveringen i starten af 2003, ikke i sig selv kan begrunde justeringer af finanspolitikken.«

Det er dog præcis, hvad regeringen nu forsøger, mener Torben M. Andersen, overvismand og professor i nationaløkonomi. Han advarer mod politiske finjusteringer af økonomien, som man i årevis har været enig om at holde sig fra.

Login