Prodi fralægger sig ansvaret

EU-Kommissionens formand kom med endnu en – men gammel – plan til, hvordan svindel internt i EU-institutionerne skal bekæmpes.

Med denne klare besked til EU-Kommissionens formand kunne den danske (ægte) socialdemokrat og medlem af Europa-Parlamentets budgetkontrol-udvalg, Freddy Blak, i morges sætte trumf på en høring af Romano Prodi i udvalget. En høring, der i bedste fald kan betegnes som totalt intetsigende, men som i værste fald afslørede en EU-Kommission uden hoved eller hale.

Udgangspunktet for høringen i Europa-Parlamentets hjemby, Strasbourg, var det igangværende opklaringsarbejde omkring skandalerne i det EU-kontor, nemlig Eurostat, der står for indsamling af statistiske oplysninger, men i stedet har været flittig til at uddele gaver til gode bekendte.

EU’s eget organ for opklaring af svindel inden for EU, OLAF, fik af Prodi nærmest skylden for hele skandalen. Men nu skulle skeen tages i den anden hånd, bebudede han – og kom så med en handlingsplan, der til forveksling ligner den handlingsplan, han kom med ved Kommissionens tiltrædelse for fire år siden.

Login