Økonomien er Thornings redningsplanke

ANALYSE: Regeringen satser på et comeback ved at gentage Nyrups økonomiske succes fra 90'erne. Søvndal skal ændre den nedadgående retning i løbet af 2012, hvis han skal undgå uro om sit lederskab. Skattesagen har potentiale til at smadre Venstre-toppen, og selv i bedste fald vil sagen hæmme partiet de næste par år.

"Vi skal gentage Nyrups økonomiske succes - uden at gentage hans værdipolitiske fejltagelser."

Sådan opsummerer en af de socialdemokratiske strateger i en enkelt sætning, hvordan man håber at komme tilbage efter regeringens miserable start. Og i den forbindelse kigger man nostalgisk tilbage til 90'ernes økonomiske politik under Nyrup (S) og Lykketoft (S).

En kombination af økonomisk ansvarlighed og kickstart skal overbevise vælgerne om, at Thorning-regeringen er bedst egnet til begrænse den stigende ledighed. I modsætning til Venstre, der "uansvarligt vil hælde penge ud til ufinansierede skattelettelser". Og man kan i det mindste glæde sig over, at de to centrale økonomiske ministre, finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomiminister Margrethe Vestager (R), er kommet stærkt fra start.

Login