Løkkes økonomiske trumf er for svag

MENINGSMÅLING: Regeringen har kun en mikroskopisk føring over oppositionen, når det gælder økonomi. De borgerlige har stadig et værdipolitisk forspring, mens S rydder bordet på sundhed, folkeskole, klima og arbejdsløshed.

Selvom regeringen og Socialdemokraterne hver især har overtaget på fem ud af ti centrale politiske områder, vil resultatet af en ny meningsmåling fra A&B Analyse utvivlsomt blive modtaget med langt større tilfredshed hos Thorning (S) end hos Løkke (V). For udfaldet af målingen lover ikke godt for den strategi, regeringen har hængt sit genvalg op på.

I undersøgelsen har A&B Analyse for Altinget.dk spurgt vælgerne om, hvilke af ti centrale politikområder de foretrækker henholdsvis en borgerlig og en socialdemokratisk ledet regering til at håndtere. Og der er flere overraskelser.

Slet ikke godt nok
Når det gælder økonomien, kan de borgerlige konstatere, at de overgår Socialdemokraterne. Men kun med et mulehår. 51,5 procent af vælgerne foretrækker en borgerlig regering til at styre den økonomiske politik, men 48,5 procent vil helst have en socialdemokratisk ledet regering til at håndtere økonomien.

Login