Læger må henvise til egen klinik

For regeringen er det væsentligste, at der ikke lægges hindringer i vejen for det udvidede frie sygehusvalg og udbygningen af private sygehuse, som bidrager til at nedbringe ventetiderne for patienterne, når de overstiger to måneder på de offentlige sygehuse. Det skríver Ugebrevet SundhedsTinget fra Altinget.dk.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) oplyser i sit svar til Sundhedsudvalget, at der selvfølgelig ikke må være tvivl om sygehuslægers habilitet i forbindelse med henvisning af patienter til private sygehuse eller klinikker. Han mener dog, at det er helt naturligt, at mange patienter vælger at lade sig henvise til en privatklinik, hvor læger, som de allerede kender, arbejder i fritiden. Det giver tryghed.

Det har de ret til efter lovgivningen om udvidet frit sygehusvalg. Sundhedsministeren mener således ikke, at der er grund til at råbe op, hvis det viser sig, at patienter på et bestemt offentligt sygehus ofte vælger at lade sig behandle på en privatklinik hos den læge, som de kender fra det offentlige sygehus.

Login