Kronisk syge ældre lades i stikken

Akut og kronisk syge ældre nedprioriteres kraftigt af sundhedsministeren, mener formanden for Amternes Sundhedsudvalg og amtsborgmester i Viborg Bent Hansen (S). Grunden er, at de akut og kronisk syge ikke er "godt forsidestof".

Sådan lyder den kontante udmelding fra formanden for Amternes Sundhedsudvalg og amtsborgmester i Viborg Amt, Bent Hansen (S). Den kommer, efter at sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i går fejede Ældre Sagens og Dansk Sygeplejeråds kritik af regeringens underprioritering af de medicinske patienters forhold af bordet.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen mener at "kritikken er forfejlet og ensidig", og at amterne med statens ekstra bevilling på 1,1 mia. kr. til sundhedsområdet selv er herre over, hvordan pengene administreres.

Køber ikke sundhedsministerens argumentation
"Jeg køber ikke sundhedsministerens argumentation. Den pulje på 1,1 mia. kr. kan amterne kun få fingre i, hvis der kan dokumenteres en meraktivitet på et givent område. Og det ændrer jo ikke på, at der i forvejen er et stort overbelægningspres på de medicinske afdelinger. Sundhedsministeren skøjter hen over problemerne, han erkender ikke det stigende behov for at give den medicinske behandling et kvalitativt løft - især nu hvor der bliver flere og flere ældre", siger Bent Hansen (S) til os.

Login