Kommuner klar til jobformidling

Næsten halvdelen af landets kommuner ønsker et tættere samarbejde med arbejdsformidlingen. "Det er jo absurd, at vi sidder her på rådhuset med en database over de ting, som rører sig ude i virksomhederne, mens arbejdsformidlingen sidder 500 meter herfra med en anden database", siger Mogens Pedersen fra Ringkøbing kommune.

Kommunerne har planer om for eksempel at oprette særlige jobhuse med medarbejdere fra både kommune og arbejdsformidling. Derved skal ledige fremover kun henvende sig ved én skranke, uanset om de er på kontanthjælp eller er medlemmer af en a-kasse og dermed har ret til dagpenge.

Dermed er regeringens overvejelser om at indføre et enstrenget jobsystem i stil med det hollandske ved at blive overhalet indenom af de mange kommunale eksperimenter og forsøg.

Greve er et eksempel på den nye form for jobformidling. Her blev der faktisk skrevet arbejdsmarkedspolitisk danmarkshistorie i sidste måned, da det nye Center for Job- og Erhvervsservice officielt blev indviet af beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Login