Karen Hækkerup: Udvisningspraksis skal være så stram som muligt

INTERVIEW: Kriminelle udlændinge skal udvises, hvis det overhovedet er muligt, siger justitsminister Karen Hækkerup (S). Hun vil om nødvendigt skærpe lovgivningen for at få den strengest mulige praksis inden for rammerne af konventionerne.

Hun er som en fisk i vandet.
Efter en kortvarig tvangsforflyttelse til Fødevareministeriet er Karen Hækkerup (S) som justitsminister landet på det område, der har gjort hende kendt som politiker. Foreløbig til almindelig tilfredshed. Mens Thorning (S) og Corydon (S) ligger og roder langt nede i ministermålingerne, har Hækkerup taget et ordentligt spring opad og er nu blevet den mest populære minister af alle.

Karen Hækkerup opbyggede op til valget i 2011 et ry som en retspolitisk strammer, stærkt omstridt i dele af sit eget parti, men pænt på linje med flertallet af befolkningen. Mange har været spændt på, om hun kan holde fast i den stil i et justitsministerium, der ofte former deres minister.

Lakmusprøve
En vigtig prøvesag er det sprængfarlige spørgsmål om udvisning af groft kriminelle udlændinge. Det har været et politisk stridspunkt, siden Hækkerups forgænger på posten, Morten Bødskov (S), fjernede den skærpelse af lovgivningen, som VK-regeringen havde indført.

Login